Bootfitting

01
Czym jest Bootfitting?

Bootfitting to szybki sposób termicznego dopasowania butów narciarskich do indywidualnych potrzeb klienta

Dzięki termoformowaniu który jest głównym elementem całego procesu bootfittingu możliwe jest wyeliminowanie punktów nacisku, które są częstym powodem dyskomfortu; zapewnienie lepszej stabilizacji i wsparcia stopy w trakcie jazdy, a także zwiększenie komfortu podczas zakładania oraz ściągania buta.

Bootfitting gwarantuje również zwiększoną kontrolę i responsywność w jeździe na stoku tak ważną dla każdego poziomu umiejętności narciarskich.

 

1
2

Zależnie od modelu buta możliwe jest dopasowanie: skorupy, mankietu oraz wkładki. Bootfitting pozwala dopasować do kształtu stopy szerokość samej wkładki w strefie palców, śródstopia oraz w okolicy kostki, zapewniając tym samym trwałe, spersonalizowane dopasowanie zgodne z anatomią stopy. Pozwala ponadto dopasować zewnętrzną skorupę tak by razem z wkładką tworzyła w pełni komfortowego buta do całodziennej jazdy na stoku.

 

02
Jak przebiega bootfitting
Salomon

Dzięki termoformowaniu który jest głównym elementem całego procesu bootfittingu możliwe jest wyeliminowanie punktów nacisku, które są częstym powodem dyskomfortu; zapewnienie lepszej stabilizacji i wsparcia stopy w trakcie jazdy, a także zwiększenie komfortu podczas zakładania oraz ściągania buta.

 

1
Podgrzej
Włóż skorupę buta z odpiętymi klamrami do pieca na 10 min.
2/3
włóż nogę, formuj skorupę
Załóż skarpety narciarskie, włóż wkładki wewnętrzne do skorup i włóż do nich stopę. Dopnij klamry na pierwszy zatrzask i stój nieruchomo przez 4 minuty aż skorupy zostaną uformowane.
4
Schłodź
Schłodź skorupy równomiernie przez 6 min nakładając na nie pakunki chłodzące.
Atomic

Dzięki termoformowaniu który jest głównym elementem całego procesu bootfittingu możliwe jest wyeliminowanie punktów nacisku, które są częstym powodem dyskomfortu; zapewnienie lepszej stabilizacji i wsparcia stopy w trakcie jazdy, a także zwiększenie komfortu podczas zakładania oraz ściągania buta.

 

1
Podgrzej
Włóż skorupę buta z odpiętymi klamrami do pieca na 5 min.
2/3
włóż nogę, formuj skorupę
Załóż skarpety narciarskie, włóż wkładki wewnętrzne do skorup i włóż do nich stopę. Dopnij klamry na pierwszy zatrzask i stój nieruchomo przez 2 minuty aż skorupy zostaną uformowane.
4
Schłodź
Schłodź skorupy równomiernie przez 5 min nakładając na nie pakunki chłodzące.
03
Więcej informacji na temat termoformowania butów narciarskich oraz modeli butów podlegajcych bootfittingowi w sklepach Stacji Eksperta.
więcej